SASTANAK O UNAPREĐENJU KOMUNIKACIJE IZMEĐU AKTERA ZRAKOPLOVSTVA

U prostorijama Međunarodnog aerodroma Sarajevo, prvi put nakon duljeg niza godina, održan je sastanak ključnih subjekata u oblasti zrakoplovstva, predstavnika Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine- BHANSA, Direkcije za civilno zrakoplovstvo- BHDCA i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Na sastanku, koji su organizirali predstavnici MAS-a, razgovarano je o međusobnoj suradnji nadležnih institucija, odnosno o unapređenju komunikacije svih aktera uključenih u oblast zrakoplovstva. S tim u vezi, posebno je naglašena bitnost usuglašavanja preostalih zakonskih propisa sa međunarodnom legislativom iz oblasti zrakoplovstva, a koje naša zemlja ima obvezu donijeti i ratificirati kao potpisnica međunarodnih ugovora i konvencija. S obzirom na predpristupne pregovore naše zemlje sa Europskom Unijom, istaknuta je bitnost i usuglašavanja sa europskim propisima.
Zaključeno je da se sastanci između BHNSA-e, BHDCA i Međunarodnog aerodroma Sarajevo ubuduće organiziraju češće, u cilju rješavanja pitanja od zajedničkog interesa.